Havi receptek

 

Almaleves

Hozzávalók:

50 dkg alma
vanília (rúd vagy cukor)
citrom
cukor
2 tojás
1-2 evőkanál rum

Elkészítés:
A megtisztított és kockára vágott almát 1,5 l vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos keverés mellett egy-egy merőkanál forró levest adunk hozzá. Mikor így a leves egyharmadát hozzáadtuk, a leves többi részét levesszük a tűzről, és folytonos keverés közben összeöntjük a tojásos résszel. Beleöntjük a rumot, és hidegen tálaljuk.

Személy: 4

óra: 30 perc

Ára: 1525 Ft

Hol kapni: Spar Supermarkett, COOP

Étel: Leves